בטיול ספונטני לצפון, מצאנו את עצמנו מחפשים מקום לארוחת צהריים באזור ראש פינה. חיפוש קצר הוביל אותנו ל"הבית של דולב", מסעדה שהתגלתה כפנינה קולינרית אמיתית.

כשהגענו ל"הבית של דולב", הופתענו מהאווירה החמימה והביתית. המסעדה ממוקמת בבית אבן עתיק במושבה ראש פינה, מה שמוסיף לחוויה אותנטיות וקסם היסטורי.

קיבלה את פנינו בחיוך רחב דולב עצמה, השפית והבעלים של המקום. היא סיפרה לנו שהמסעדה היא הגשמת חלום עבורה. "רציתי ליצור מקום שמשלב בין המטבח הגלילי המסורתי לבין טכניקות בישול מודרניות," היא מספרת.

התפריט מגוון ומפתיע, עם דגש על מנות המבוססות על מוצרים מקומיים טריים. התחלנו עם מבחר מזטים ביתיים - חומוס קטיפתי, טחינה עם סילאן ושקדים, וסלט פריקי עם עשבי תיבול. כל אחד מהם היה טעים ומרענן.

למנה עיקרית, בן זוגי בחר בצלעות טלה בבישול ארוך עם יין אדום ועשבי תיבול, שהיו רכות ומלאות טעם. אני הלכתי על המנה הצמחונית - קדרת ירקות שורש צלויים עם קרם כרישה וטחינה גולמית. שתי המנות היו מוגשות בצורה אסתטית ומרשימה.

מה שהפתיע אותנו במיוחד היה היין שליווה את הארוחה - יין אדום מיקב מקומי קטן, שדולב בחרה בעצמה. היא הסבירה שהיא משתדלת לעבוד עם יצרנים מקומיים ככל האפשר, מה שמוסיף לאותנטיות של החוויה.

לקינוח, לא יכולנו לוותר על עוגת התפוחים הביתית עם גלידת וניל תוצרת בית. הקינוח היה פשוט מושלם - לא מתוק מדי, עם איזון נהדר בין המרקמים והטעמים.

מעבר לאוכל המצוין, מה שהרשים אותנו במיוחד היה היחס האישי והחם. דולב עברה בין השולחנות, התעניינה בדעתם של הסועדים והסבירה בהתלהבות על מקורות חומרי הגלם והשראות הבישול שלה.

הנוף הנשקף מחלונות המסעדה הוא בונוס נוסף - נוף פנורמי מרהיב של הרי הגליל והגולן, שמוסיף לאווירה הקסומה.

לסיכום, "הבית של דולב" הוא יותר מסתם מסעדה - זו חוויה קולינרית שלמה. השילוב של אוכל מעולה, אווירה חמימה ונוף מרהיב הופך את הביקור לבלתי נשכח. אם אתם מטיילים באזור ראש פינה, זה בהחלט מקום שאסור לפספס.

 

שעות פעילות: ימים א'-ה': 12:00-22:00 יום ו': 11:00-15:00 (ארוחות שישי מיוחדות) שבת: סגור

ליצירת קשר והזמנות: טלפון: 04-6930575 כתובת: רחוב הראשונים 3, ראש פינה

מומלץ להזמין מקום מראש, במיוחד בסופי שבוע ובחגים.