בטיול האחרון שלנו לצפון, החלטנו לחפש מקום מיוחד לארוחת ערב בקריית שמונה. לאחר חיפוש קצר, נתקלנו במסעדת אדלינה, שנמצאת במרכז העיר. ההמלצות החמות שקראנו עוררו את סקרנותנו, וכך מצאנו את עצמנו יושבים בפנים המסעדה הקסומה הזו.
כבר בכניסה הרגשנו את האווירה החמה והביתית. קיבלה את פנינו בחיוך רחב אדלינה עצמה, הבעלים והשפית של המקום. המסעדה, שנפתחה לפני כעשור, הפכה לאבן שואבת לתיירים ומקומיים כאחד.
אדלינה סיפרה לנו שהמטבח שלה מבוסס על מתכונים משפחתיים שעברו מדור לדור, עם טוויסט מודרני. "המטרה שלי היא להביא את הטעמים של הבית לצלחת של האורחים," היא מספרת בגאווה.
התפריט מציע מגוון רחב של מנות, המשלבות מטבח מזרחי עם נגיעות ים תיכוניות. התחלנו עם מבחר מזטים ביתיים - חומוס קטיפתי, טחינה עם סלסה פיקנטית, סלט ירקות קצוץ דק ולחם טרי שנאפה במקום. כל אלה פתחו את התיאבון בצורה מושלמת.
למנה עיקרית, אני בחרתי בקובה ממולאת בשר טלה ברוטב עגבניות עשיר, מנה שאדלינה גאה בה במיוחד. בת זוגי התפתתה לדג הים הטרי של היום, שהוגש עם תבשיל פריקי וירקות צלויים. שתי המנות היו מבושלות להפליא, עם איזון מושלם של טעמים וניחוחות.
הקינוח היה הפתעה אמיתית - עוגת סולת בסירופ תמרים, מתכון סודי של סבתא של אדלינה. העוגה הייתה רכה, מתוקה במידה הנכונה, ומלווה בגלידת פיסטוק ביתית.
לאורך כל הארוחה, אדלינה עברה בין השולחנות, מוודאת שכל האורחים מרוצים ומספרת סיפורים על המנות והמקורות שלהן. היא הסבירה שהיא מקפידה להשתמש בחומרי גלם טריים מהאזור, ותומכת בחקלאים ויצרנים מקומיים.
האווירה במסעדה הייתה חמה ונעימה, עם תאורה רכה ומוזיקה מזרחית שקטה ברקע. הקירות מקושטים בתמונות משפחתיות ישנות, מה שמוסיף לתחושה הביתית.
לסיכום, מסעדת אדלינה היא פנינה אמיתית בקריית שמונה. היא מציעה חוויה קולינרית אותנטית, עם אוכל טעים, אווירה נעימה ושירות אישי וחם. זו בהחלט סיבה טובה לעצור בקריית שמונה בדרך לטיול בצפון, או אפילו לתכנן נסיעה מיוחדת למקום.
שעות פתיחה: ימים א'-ה': 12:00-22:00 יום ו': 11:00-15:00 שבת: סגור
כתובת: רחוב תל חי 45, קריית שמונה טלפון להזמנות: 04-6940123
מומלץ להזמין מקום מראש, במיוחד בסופי שבוע ובחגים. המסעדה כשרה ומציעה גם אפשרויות לצמחונים וטבעונים.