מסעדת אלמרסא, עכו

היינו בטיול בעכו העתיקה, מחפשים מקום אותנטי לארוחת צהריים. לאחר שיטוט קצר בסמטאות הציוריות, מצאנו את עצמנו מול מסעדת אלמרסא. המיקום המרהיב על קו החוף, עם נוף מרהיב לים התיכון, משך אותנו פנימה.

מאת: ישראל ישראלי

כבר בכניסה הרגשנו את האווירה הייחודית. השילוב של אבן עתיקה, עיצוב מודרני ונוף ים מרהיב יצר אווירה קסומה. אורסולה, המנהלת, קיבלה את פנינו בחיוך חם והובילה אותנו לשולחן עם נוף לים.

אלמרסא, שפירושו בערבית "המעגן", הוקמה על ידי השף עלאא מוסא, יליד עכו, שחזר לעיר הולדתו אחרי קריירה מפוארת במסעדות יוקרה בארץ ובעולם. "רציתי להביא את הטעמים של ילדותי ולשלב אותם עם הטכניקות שלמדתי," סיפר לנו עלאא כשבא לשולחן לשאול לשלומנו.

התפריט משלב מטבח ים תיכוני מסורתי עם טוויסט מודרני. התחלנו עם מבחר מזטים: טחינה ירוקה עם שקדים קלויים, לבנה עם זעתר טרי, וסלט פטוש רענן. הלחם הטרי, שנאפה במקום, היה מושלם לטבילה ברטבים העשירים.

למנה ראשונה, אשתי בחרה בקרפצ'יו דניס עם שמן זית, לימון ועשבי תיבול. אני הלכתי על מנת דגל של המסעדה - תבשיל ראשי דיונונים ממולאים באורז ועשבי תיבול. שתי המנות היו מאוזנות להפליא, עם טעמי ים ברורים אך לא משתלטים.

לעיקרית, אשתי בחרה בפילה לברק צרוב עם ירקות ים תיכוניים צלויים ורוטב עגבניות קלוי. אני הלכתי על המלצת השף - סינייה דגים, תבשיל דגים מסורתי עם טחינה וצנוברים קלויים. שתי המנות היו מבושלות להפליא, עם איזון מושלם בין הדגים הטריים לתיבול העשיר.

לקינוח, חלקנו כנאפה מודרנית - כנאפה קלאסית עם גלידת פיסטוק ביתית ורוטב ורדים. זו הייתה סגירה מושלמת לארוחה, עם שילוב מפתיע של מתוק ומלוח, חם וקר.

לאורך כל הארוחה, נהנינו מיין לבן מקומי מיקב בוטיק גלילי, שהשתלב נהדר עם טעמי הים של המנות.

מסעדת אלמרסא היא לא רק חוויה קולינרית, אלא גם מסע תרבותי. השילוב של המטבח המסורתי עם טכניקות מודרניות, הנוף המרהיב והאווירה החמה, הופכים את הביקור לחוויה בלתי נשכחת.

אם אתם מטיילים בעכו או באזור, אלמרסא היא עצירה חובה. זו הזדמנות נהדרת לטעום את טעמי הגליל והים התיכון בגרסתם המשובחת ביותר.

שעות פתיחה: א'-ש': 12:00-23:00

ליצירת קשר והזמנות: טלפון: 04-9019281 כתובת: רחוף הנמל 1, העיר העתיקה, עכו

מומלץ להזמין מקום מראש, במיוחד בסופי שבוע ובעונת התיירות.